Olen kirjoittanut gradun ensimmäistä lukua. Tiesin, ettei se ole kovin loistokas (ensimmäinen versio), ja että parannettavaa löytyy. Mutta en olisi uskonut että se ihan NIIIIN huono oli, kuin graduohjaaja antoi ymmärtää. Huoh. Toisin sanoen: siinä ei ollut mitään hyvää. Positiivistahan tässä on se, että suunta on vain ylöspäin ;) Vähän kyllä pisti nyt ahdistamaan. Täytyy miettiä koko rakenne ja kaikki uusiksi. Onneksi tässä on muutama viikko aikaa korjailla. Tämän muutaman viikon aikana pitää tosin tehdä lisäksi kaksi tenttiä ja yksi harjoitustyö. Sitten alkaakin olla kurssit kasassa. Hämmentävä tunne. Kevään saan sitten keskittyä graduun ja toiseen suurempaan juttuun. Loppukevään ihan pelkkään graduun.

Keskusteltiin myös yleisesti gradun sisällöstä, ja näyttää siltä, että aika laajahan siitä tulee. Ohjaaja käski pitää rajauksen mielessä, ja rajaamaan tarvittaessa lisääkin. Kävimme läpi erilaisia keinoja rajata tuota aihettani. Tuon laajuuden takia gradun aikataulua vähän venytettiin. Takaraja muuttui huhtikuun lopusta kesäkuuhun. Parempi ehkä niin. Mikäänhän ei kiellä tekemästä nopeamminkaan jos siltä tuntuu. Katsotaan tuntuuko.

*****

Olen loman tarpeessa. Väsyttää. Tahtoisin vain nukkua. Viimeksi olen pitänyt lomaa viime jouluna. Siitäkin lomasta noin 80% olin kuumeessa, todella rentouttavaa. Olen tänä vuonna sairastellut normaalia enemmän, epäilen sen johtuvan osaltaan tästä. Olisi kiva mennä vähäksi aikaa pois tästä kaikesta, rentoutua. Onneksi kohta tulee joulu. Pääsen taas lomailemaan hetkeksi. Tässä on nyt vain se huono puoli, että tekemättömiä hommia on niin paljon, etten tiedä kuinka onnistun ottamaan rennosti. Vähän pelottavaa. Jos nimittäin tällä menolla jatketaan haman tulevaan, päässä naksahtaa taatusti. krääääh.